Jornada de formació en bàsquet per a professionals de la premsa esportiva

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través del seu Comitè Tècnic ha organitzat, aquest dilluns 27 d'octubre al matí, una jornada de formació en bàsquet per professionals de la premsa esportiva que ha comptat amb una trentena de participants.

 

Organitzada pel Comitè Tècnic de l'FCBQ, la jornada estava dirigida a tots els professionals de la premsa esportiva, però especialment a tots aquells que treballen, han treballat o han tingut en algun moment vinculació amb el món del bàsquet.

L'activitat, que s'ha iniciat amb una presentació i explicació de l'estructura de l'FCBQ a càrrec del Gerent, Toti Mumbrú, i el Director Tècnic, Xavi Rodríguez; ha consistit en una jornada de formació sobre diferents aspectes del nostre esport com aquests:

 

  • Aspectes tècnics del bàsquet

  • Aspectes sobre les defenses

  • Aspectes sobre l'atac

  • Conceptes principals sobre les regles de joc

  • La importància de les estadístiques

 

Aquestes xerrades han comptat amb ponents com Marcel·lí Massafret, Professor de basquetbol a INEFC Barcelona; Sergi Oliva, entrenador i doctor en computació; els entrenadors Salva Maldonado i Borja Comenge; així com també els àrbitres catalans de la Lliga Endesa, José Antonio Martín Bertrán i Jordi Aliaga. Així mateix, també s'ha portat a terme una taula rodona amb la presència dels entrenadors catalans ACB, Salva Maldonado, Joan Peñarroya i Borja Comenge.

El President de l'FCBQ, Joan Fa, ha estat l'encarregat de donar per finalitzada una jornada que també ha comptat amb la presència de la directiva del Comitè Tècnic de la Federació, Josefina Pèlachs, i que tindrà continuïtat amb un format similar però centrada ja en temes més específics.

 

 

 

Barcelona, 27 d'octubre de 2014